Somogyi tanárok szenvedtek súlyos balesetet Horvátországban

Vágólapra másolva!
Tengeröbölbe zuhant egy magyar tanárokat szállító személyautó Horvátországban Pag szigetnél - értesült az [origo]. Úgy tudjuk, a Somogy megyei tanárok csapatépítésen voltak Horvátországban.
Vágólapra másolva!

Kedd délelőtt egy magyarországi tanárokat szállító személyautó konvoj egyik tagja letért az útról, és belezuhant Pag sziget egyik sólepárló tengeröblébe. Az autóban négyen ültek, az egyik tanár a zadari kórház intenzív osztályára került, állapota súlyos - értesült az [origo]. Úgy tudjuk, a Darányi Általános Iskola tanárai csapatépítésről jöttek hazafelé Horvátországból. Az iskola vezetője, az utazáson résztvevő Breszkovics József az [origo]-nak elmondta, a konvojban utolsóként haladó autó egy murvás részen megpördült, és letért az úttestról. Arra járó horvátok segítettek először a sérülteknek. Az éppen a legsúlyosabb sérülthöz a kórházba tartó tanár "vétlen közúti balesetnek" írta le a történteket, és hangsúlyozta, hogy nemcsak a horvát rendőröktől és mentőktől, hanem a spliti konzulátustól és a szállodájuk igazgatójától is megkaptak minden segítséget.

A legsúlyosabb sérült férje a TV2 Tények című műsorában azt mondta, a felesége sóiszapot nyelt, és bár beszélni még nem tudott vele, kollégái azt mondták, jobban van. A történelem-német szakos tanárnő még napokig kórházban marad.

A horvátországi utazáson tizenhat tanár vett részt. A súlyos sérült kivételével kedden mind haza indultak Magyarországra.

Információink szerint magyar rendőrök is részt vettek a helyszínelésben.