"Irtózatosnak" írta le balesetét a tengeröbölbe zuhant magyar tanárnő

Vágólapra másolva!
Csütörtökön engedik haza azt a Somogy megyei tanárnőt, aki egy autó utasaként egy horvátországi sólepárló tengeröbölbe zuhant Pag szigetén kedden.
Vágólapra másolva!

Irtózatos élményként írta le a történteket a darányi tanárok horvátországi balesetének súlyos sérültje. "Ha becsukom a szemem, akkor lent vagyok a víz alatt, úgyhogy inkább be se csukom" - mondta el Bereczkiné Pavelka Jolán telefonon a Magyar Televízió szerda esti híradójában.

A Somogy megyei darányi iskola tantestületének tagjai csapatépítésen voltak Horvátországban, és kedden hazafelé tartottak, amikor az egyik autó letért az útról, és Pag sziget egyik sólepárló tengeröblébe zuhant. A kocsiban négyen ültek, Bereczkiné Pavelka Jolán súlyos sérüléseket szenvedett, őt jelenleg is a zadari kórház intenzív osztályán ápolják, és valószínűleg csütörtökön engedik haza. A tanárnő sóiszapot nyelt.

A másik három tanár könnyebben sérült meg, ők nem szorultak kórházi kezelésre. A tanárok balesete miatt elmarad Darányban a csütörtökre tervezett tanévnyitó. Az iskola vezetője, az utazáson résztvevő Breszkovics József az [origo]-nak kedden elmondta, a konvojban utolsóként haladó autó egy murvás részen megpördült, és letért az úttestről. Arra járó horvátok segítettek először a sérülteknek. A tanár "vétlen közúti balesetnek" írta le a történteket.