A harc folytatására buzdította híveit a rejtőzködő Kadhafi

Vágólapra másolva!
"Legyen hosszú harc, borítsák be a lángok Líbiát!" - üzente megmaradt híveinek egy hangfelvételen Moammer Kadhafi. Líbia megbuktatott vezetője szerint az őt támogató törzsek erősek, a NATO és a lázadók közt pedig ellentétek feszülnek.
Vágólapra másolva!

A Líbia új urai elleni harc folytatására buzdította megmaradt híveit egy hangfelvételen Moammer Kadhafi ezredes, az ország megbuktatott vezetője - jelentette csütörtökön az ar-Rai szíriai műholdas tv-adó. "Folytassátok az ellenállást akkor is, ha nem halljátok a hangom" - mondta Kadhafi.

"Vita van az agresszor szövetség és ügynökei között" - tette hozzá, a NATO-ra és az őt elkergető felkelés vezetőire utalva. Kadhafi figyelmeztetett, hogy a hozzá hű törzsek a kulcsfontosságú erődítményekben felfegyverkeztek, és nem fogják megadni magukat a felkelőknek. "Legyen hosszú harc, borítsák be a lángok Líbiát" - idézett a szónoklatból az ar-Rai, amely azt közölte, később közzé teszi a teljes hangfelvételt.

Csütörtökön, valamivel korábban Kadhafi egyik fia, Seif al-Iszlám Kadhafi is a harc folytatására szólította fel híveit. Seif al-Iszlám hangüzenetében azt állította, Tripoli egyik külső kerületéből beszél, és hogy apja jól van. Az üzenet percekkel azután érkezett, hogy Kadhafi egy másik fia, Szádi azt mondta: fel lett hatalmazva arra, hogy tárgyaljon az Átmeneti Nemzeti Tanáccsal a harcok befejezéséről.

A felkelés politikai vezető testületének, az Átmeneti Nemzeti Tanácsnak az alelnöke csütörtökön azt mondta: Kadhafi Tripoli közelében, Bani Válid körzetben lehet. A felkelők más képviselői szerint a diktátor szülővárosában, a Tripolitól 450 kilométerre keletre fekvő Szirtben bújt meg. A város továbbra is Kadhafi híveinek a kezén van. A felkelők szombatig adtak időt a kadhafistáknak arra, hogy megadják magukat, de a két nap múlva lejáró határidőt egy héttel meghosszabbították.