Tévésztárral a fedélzetén zuhant le a chilei légierő egyik gépe

Vágólapra másolva!
Valószínűleg az óceánba csapódott a chilei légierő egyik szállítógépe, amely egy a Dél-Amerikától több száz kilométerre található szigetre tartott egy tévés forgatócsoporttal. A gépen tartózkodott egy rendkívül népszerű chilei tévés híresség is: a huszonegy utas sorsa egyelőre ismeretlen.
Vágólapra másolva!

Lezuhant a chilei légierő egyik szállítógépe helyi idő szerint péntek délután - közölték a helyi hatóságok. A repülő fedélzetén 21 ember tartózkodott, és a Juan Fernández-szigeteknél csapódott be. A gépen utazók sorsáról egyel nem érkeztek hírek.

Andres Allamand chilei védelmi miniszter szerint a Casa 212-es típusú, közepes méretű szállítógép kétszer is megpróbált leszállni a szigetek repülőterén, amikor megszakadt vele a kapcsolat. A szigetek polgármestere szerint a mentőalakulatok előbb csak útipoggyászokat találtak az óceánban, a leszállópályától egy kilométerre, később pedig megtalálták a gép egyik ajtaját is. A keresőalakulatok munkáját nehezíti a mostoha, szeles, esős időjárás és az időközben leszállt éj.

A gép Santiago de Chiléből indult háromfős személyzettel és 18 utassal, és a dél-amerikai ország partjaitól 670-830 kilométerre fekvő szigetcsoportra tartott. A gépen utazott a chilei televízió egyik forgatócsoportja is, amely riportot akart készíteni a tavalyi pusztító földrengés és szökőár utáni újjáépítésről. A csoport tagja volt a Felipe Camiroaga, egy hazájában rendkívül népszerű televíziós személyiség is.