Robbantások egy kormányzati épületnél Pakisztánban, 25 halott

Vágólapra másolva!
Afgán nemzetiségű annak a szerda reggeli, Pakisztán Kvetta városában történt pokolgépes merényletnek az egyik elkövetője, amelyben legkevesebb 25-en meghaltak. Két napja ebben a városban fogták el az al-Kaida egyik magas rangú vezetőjét, ezért nem kizárt, hogy szélsőségesek megtorló akciójáról van szó.
Vágólapra másolva!

Két nagy erejű robbanás történt szerda reggel az északnyugat-pakisztáni Kvetta városában egy kormányzati épületnél: huszonöten életüket vesztették és ötvenhárman megsebesültek.

Egyes beszámolók szerint öngyilkos merénylők robbantották fel magukat, akik a helyi hatóságok vezetőit és a pakisztáni határőrség katonáit vették célba. Más jelentések szerint előbb autóba rejtett pokolgép robbant egy félkatonai szervezet parancsnokhelyettesének házánál, majd egy gyalogosan érkező merénylő ugyanott működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet.

Kvetta városában fogták el két napja Júnisz al-Mauritánit, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet egyik magas rangú vezetőjét, ezért sajtójelentések szerint nem kizárt, hogy a szerdai merénylet megtorló akció volt. Egyelőre egyik pakisztáni szélsőséges szervezet sem vállalta magára a két merénylet elkövetését, az NBC csatorna azonban úgy tudja, az egyik öngyilkos merénylő afgán nemzetiségű.

Forrás: AFP/Banaras Khan

Két robbantás is történt szerda reggel az észak-pakisztáni Kvetta városban.