Két hét után kiengedték a börtönből Obama nagybátyját

Vágólapra másolva!
Onyango Obama ittas vezetés miatt került rács mögé, egy kiutasítási végzés már érvényben van ellene, húsz éve el kéne hagynia Amerikát. Jelenleg nem tudni, hol van.
Vágólapra másolva!

Kiengedték a börtönből pénteken Barack Obama amerikai elnök két héttel ezelőtt ittas vezetés miatt őrizetbe vett nagybátyját. Az ittas nagybácsi augusztus 24-én kis híján összeütközött egy rendőrautóval, mert nem állt meg a stoptáblánál, majd hirtelen balra rántotta a kormányt. A férfi ártatlannak vallotta magát a közlekedési kihágásban. Onyango Obamát a Massachusetts állambeli bevándorlási hivatal munkatársai vették őrizetbe, mivel a nagybácsi egy kiutasítási végzés nyomán eleve nem tartózkodhatott volna az Egyesült Államokban, hanem vissza kellett volna térnie hazájába, Kenyába.

Bár a börtönből kiengedték, Onyango a jelek szerint nem tért vissza Boston egyik külvárosában található otthonába, mivel sem a szomszédjai, sem annak az italboltnak a dolgozói nem tudják, hogy hol van, ahol ő is alkalmazott volt. Onyango Barack Obama apjának a féltestvére, és már két évtizeddel ezelőtt felszólítást kapott Amerika elhagyására. Az amerikai elnök egyik nagynénjét néhány évvel ezelőtt szintén kis híján kitoloncolták az USA-ból, de tavaly egy bíróság megengedte, hogy az országban maradjon. Ügyvédje, Margaret Wong most elvállalta Onyango Obama jogi képviseletét is.

A 67 éves kenyai állampolgárságú férfit Barack Obama "Omar nagybácsiként" emlegette az 1995-ben megjelent, Apám álmai (Dreams of My Father) című könyvében.