Elvesztették a műholdak az Antarktiszról Új-Zélandra tévedt császárpingvint

eltűnt az új-zélandon mentett pingvin, Happy Feet
Vágólapra másolva!
Péntek óta nem adott életjelet magáról az a császárpingvin, amelyiket közel tíz napja engedtek a tengerbe Új-Zéland partjainál, azért, hogy próbáljon meg visszajutni az Antarktiszra.
Vágólapra másolva!

Nem észleli a műhold azt a fiatal császárpingvint, amely nemrég Új-Zélandra tévedt. Az állatot szeptember 4-én tette ki egy kutatóhajó az Új-Zélandtól délre lévő Campbell-sziget közelében, hogy onnan ússzon vissza az Antarktiszra. Állatorvosok a pingvin tollazatára jeladót ragasztottak, hogy műholdak segítségével az interneten keresztül követhető legyen az állat útja, péntek óta azonban nyoma veszett. Az adóvevő csak a vízfelszínről képes jeleket küldeni. "Vagy leesett a szerkezet, vagy valami más tartja vissza a pingvint attól, hogy feljöjjön a felszínre" - közölte a Sirtrack, az állatok műholdas megfigyelésére szakosodott cég.

A pingvin júniusban került elő a Wellingtonhoz közeli partoknál, 3000 kilométerre az otthonától. Zavarodottságában a homokból is evett, ami miatt megbetegedett, és orvosi kezelésre szorult.

Forrás: AFP

A pingvin tollazatára jeladót ragasztottak, hogy műholdakon és az interneten keresztül követhető legyen az útja