Bloomberg: Zavargásokat válthat ki a munkanélküliség Amerikában

Vágólapra másolva!
"Sok fiatal nem talál munkát a főiskola elvégzése után. Ez történt Kairóban, és ez történt Madridban is. Nem szeretnénk, hogy itt is ilyen zavargások legyenek" - mondta New York polgármestere egy rádióinterjúban. Az általában higgadt Michael Bloomberg egy héttel azután nyilatkozott így, hogy Barack Obama elnök ismertette a munkahelyteremtést célzó törvénytervezetét, amelynek a republikánus párt általi jóváhagyása erősen kétséges.
Vágólapra másolva!

Zavargások lesznek Amerikában, ha Washington nem veszi komolyan a munkahelyteremtést - jelentette ki pénteken az amerikai WOR rádióban leadott heti műsorában Michael Bloomberg, New York polgármestere.

"A kár, amely azt a nemzedéket éri majd, amely nem talál munkát, sok-sok évig eltart" - vélekedett a polgármester, aki ugyanakkor elismerte Obama munkahely-teremtési elképzeléseit. "Mindegy, hogy azok tetszenek-e, vagy nem, de ő legalább letett néhány elképzelést az asztalra. Most mindenkinek le kell ülnie az asztalhoz, és azt mondani, hogy tényleg tenni fogunk valamit. Tenni pedig mind a bevételek, mind a kiadások oldalán kell" - mondta New York polgármestere, aki szerint a terhekből mindenkinek ki kell vennie a részét.

"Mindannyian egy hajóban evezünk" - fogalmazott a polgármester, aki hangsúlyozta, hogy a gazdaság gyengélkedéséért nem Obama a felelős, és hogy a helyzet "hosszú idő" alatt alakult ki.

John Boehner, a képviselőház republikánus elnöke csütörtökön jelentette be, hogy az adóemelés - beleértve az Amerika leggazdagabbjai számára bevezetett adókedvezmények eltörlését - nem lehet a munkahelyteremtő és deficitcsökkentő intézkedések része.