Robbantások egy iraki kormányzati épület előtt - tizenhét halott

pokolgépes merénylet irakban, robbantás
Vágólapra másolva!
Összesen négy robbantás történt az iraki Kerbela városában vasárnap: először az egyik kormányzati épület előtt sorban állók között robbantottak, majd a halottak és sérültek mentése közben további három detonáció rázta meg a környéket.
Vágólapra másolva!

Az egyik kormányzati épület előtti négy robbantásban legkevesebb tizenheten meghaltak, negyvenöten pedig megsebesültek vasárnap a dél-iraki Kerbelában - írja a Reuters hírügynökség. Az első robbanás a személyi igazolványokat és útleveleket kiállító egyik hivatal előtt sorban álló tömegben történt, a másik három pedig akkor történt, amikor a korábbi robbanásban megsérült embereket mentették. "Amikor a helyszínen levők és a biztonsági erők a halottak és sebesültek mentésével foglalatoskodtak, három további robbanás rázta meg környéket, további áldozatokat követelve" - közölte Kerbela város rendőrségi vezetője.

Kerbela, a síiták egyik szent városa 80 kilométerre délkeletre fekszik az ország fővárosától, Bagdadtól. A síita zarándokok gyakori célpontjai a rivális szunnita felekezethez tartozó szélsőségeseknek és az al-Kaida terrorszervezetnek.

Forrás: AFP

Három robbanásban legkevesebb tizenketten meghaltak és harmincan megsebesültek az iraki Kerbelában.