Ismét robbanás rongált meg egy gázvezetéket Egyiptomban

Vágólapra másolva!
Február óta ötször érte támadás azt a gázvezetéket a Sínai-félszigeten, amelynél újabb robbanás történt keddre virradóra. A hatóságok szerint most is szélsőségesek szabotázsakciójáról lehet szó, szemtanúk három gépfegyveres lövöldözőt láttak a vezetéknél.
Vágólapra másolva!

Hatalmas robbanás rongálta meg és borította lángba keddre virradóra az Izraelt és Jordániát ellátó egyiptomi gázvezetéket. A robbanás a Sínai-félsziget északi részén, el-Arís várostól 20 kilométerre lévő gázvezetékszakaszon történt. Hírügynökségi jelentések szerint hatalmas tűz keletkezett, ötvenméteres lángcsóva tört a magasba. Az első jelentések szerint egy sérültje van a detonációnak.

Szemtanúk szerint három fegyveres teherautóból tüzet nyitott, és berobbantotta a gázvezetéket. A hatóságok sem zárták ki, hogy szélsőségesek szabotázsakciójáról van szó. Hoszni Mubarak egyiptomi elnök bukása, február óta ugyanis ötször érte támadás ezt a gázvezetéket a Sínai-félszigeten, és a tűzszerészeknek sikerült több pokolgépet hatástalanítaniuk. A múlt hónapban a hatóságok fokozták a rendőri és katonai jelenlétet a gázvezeték környékén. Egyiptom fedezi Izrael gázfogyasztásának 43 százalékát, illetve Jordánia gázszükségletének 80 százalékát.