Cicciolina pártot alapít, és Monza polgármestere akar lenni

Vágólapra másolva!
Cicciolina saját megfogalmazása szerint "optimista-futurista" jellegű pártot alapít, amely a militarizmus ellen és az elesettek jogaiért küzd. A magyar származású pornósztár erről egy olasz lapnak beszélt.
Vágólapra másolva!

Cicciolina bejelentette, hogy pártot alapít. "Optimista-futurista jellegű pártot kívánunk alapítani. Elég volt a nyerészkedő pártokból, a szavazatok manipulálásából, a közbeszerzésekből és a korrupcióból" - mondta a magyar származású pornósztár az Oggi című magazinnak. A Cicciolinával készült interjú szerdán jelent meg a lapban, amelyből az előző nap idézett az újság a honlapján.

Cicciolina közölte, hogy tisztességes emberekből akar pártot alapítani, amely a militarizmus ellen és az elesettek jogaiért küzd. "Elmegyek emberek közé, mint amikor a Radikális Párthoz tartoztam, hogy meghallgassam problémáikat" - ígérte az egykori pornósztár. Cicciolina emellett meg akarja valósítani régóta dédelgetett álmát: Monza polgármestere akar lenni, és "izgalmassá" akarja varázsolni a Milánó melletti várost.

A zöldek soraiban 1979-ben kezdte meg politikai karrierjét Cicciolina, majd 1985-ben lépett be a Radikális Pártba. 1987 és 1991 között képviselő volt az olasz parlamentben. A parlamentben betöltött mandátuma után állami nyugdíjban részesül: novembertől, amikor betölti hatvanadik életévét, havonta nettó kétezer eurót fog kézhez kapni.