Nem hajlandó megjelenni a nyilvánosság előtt a titokzatos németországi vadember

Vágólapra másolva!
Megtorpantak a rejtélyes németországi vadember személyazonosságát nyomozó német rendőrök, a magát Raynek nevező fiú ugyanis nem engedi, hogy közzétegyék a fotóját. Az angolul beszélő fiú mellé, aki állítása szerint öt évig élt apjával a német erdőkben, várhatóan gyámot fognak kirendelni, a rendőrök tőle várják, hogy megengedje a fotók közlését.
Vágólapra másolva!

"Nincs kihez fordulnom, az egész családom meghalt" - mondta a rendőröknek az angolul beszélő fiú, aki állítása szerint öt éven át élt apjával a németországi erdőkben. A magát Raynek nevező, tizenhét éves fiú pár hete Berlinben tűnt fel, és semmit nem tud a származásáról - írja internetes oldalán a Telegraph című brit napilap.

A fiú személyazonosságát nyomozó rendőrök szerint viszont nagyban megkönnyítené a helyzetüket, ha Ray megengedné, hogy nyilvánosságra hozzanak róla egy fotót.

A német rendőrség és az Interpol közös nyomozása eddig nem tudta kideríteni, hogy honnan jön a szőke, kék szemű fiú, aki állítása szerint csak néhány részletre emlékszik eddigi életéből. A nyomozást egyébként hátráltatja, hogy a német törvények szerint gyámot kell kirendelni Ray mellé, mert még nem múlt el 18 éves.

A rendőrök abban bíznak, hogy a leendő gyám megengedi majd, hogy közzétegyék Ray fotóját, és azt is remélik, hogy a további nyelvészeti elemzések, DNS-minták és fogászati nyilvántartások felfedik majd a fiú kilétét. Ray azonban eddig minden olyan lehetőséget visszautasított, amely feltárta volna történetét, és csak annyit kért, hogy hagyják, "hadd élje az életét".

Ray pár hete tűnt fel Berlinben, nem emlékezett rá, honnan jött, semmit nem tudott személyazonosságáról, csak annyit tudott elmondani a berlini rendőröknek, hogy apját Ryannak hívták, és az után vetették be magukat az erdőbe, hogy édesanyja, Doreen, elhunyt egy autóbalesetben.

A 17 év körüli fiú szerint sátorban és különböző kunyhókban laktak, mindig vándoroltak, vadásztak és gyűjtögettek az erdőben. Apja a közelmúltban balesetet szenvedett az erdőben, és elhunyt, a fiú pedig - miután eltemette egy sekély sírba -, apja korábbi tanácsait követve iránytűt ragadott, és északnak indult. Két hétig gyalogolt, mire Berlinbe ért.