Lefizette a rivális újságok szerkesztőit a News of the World

Vágólapra másolva!
A legjobb készülőben lévő sztorik listájáért fizetett a News of the World, erről Piers Morgan, a CNN egyik arca számolt be önéletrajzi könyvében.
Vágólapra másolva!

Piers Morgan, a CNN egyik műsorvezetője újabb adalékkal szolgált a News of the World körüli lehallgatási botrányhoz, önéletrajzi könyvében leírja, hogy még a lap szerkesztőjeként rendszeresen adott pénzt más újságok szerkesztőinek azért, hogy kiszivárogtassák munkaadóik készülőben lévő legjobb cikkeit - írja a brit Guardian.

Ha igaz, amit a CNN hírcsatorna egyik legmarkánsabb arca a könyvében állít, akkor a News of the World kiadója, a News Corp jogi felelősségvonásra számíthat az Egyesült Államokban, mivel az amerikai korrupciós törvény értelmében minden pénzmozgásról nyilvántartást kell vezetni. Az esetek, függetlenül attól, hogy a Nagy-Britanniában történtek hullámokat vethetnek a lapokat birtokló anyacégeken keresztül az Egyesült Államokban is.

1995-ben a Sunday People című lapnál dolgozó egyik titkárnő elvesztette az állását, mert a gyanú szerint heti 250 fontért cserébe eladta a lap még ki nem adott sztorijait a News of the Worldnek, amelyet ekkor még Piers Morgan szerkesztett. Néhány évvel később hasonló okok miatt bocsátottak el két újságírót a Daily Mirrortól, Morgan ekkor már ennél a lapnál dolgozott.