Több mint hétszáz tüntetőt vett őrizetbe a rendőrség New York-ban

New York, Brooklyb híd, a kormány gazdaságpolitikája ellen tüntetnek
Vágólapra másolva!
Az amerikai kormány gazdasági intézkedései ellen tüntetők közül több mint hétszáz személyt állított elő a rendőrség New Yorkban - adta hírül a BBC. A tüntetők miatt órákra megbénult a forgalom a Brooklyn hídon. A tüntetők nagyrészét vasárnap kiengedték a rendőrök.
Vágólapra másolva!

A rendőrség azért vett őrizetbe több mint hétszáz demonstrálót, mert akadályozták a forgalmat a New York-i Brooklyn hídon - írta a BBC. A híd Brooklyn felé vezető sávjában órákra megbénult a közlekedés. Az előállítottak többségét néhány óra múlva elengedte a rendőrség. Az őrizetbe vett tüntetők jelentős részét vasárnap szabadon engedték, a BBC szerint húsznál alig többen maradtak őrizetben.

A rendőrség szóvivője azt mondta a Reuters tudósítása szerint, hogy a rendőrök többször is kérték a tüntetőket, hogy maradjanak a járdán. "Néhányan eleget is tettek a felszólításnak, de többen az úttestre mentek, és összekapaszkodtak. Őket őrizetbe vette a rendőrség" - mondta a szóvivő.

Forrás: AFP

Az egyik tüntető azt mondta a BBC-nek: "nem vagyunk anarchisták, nem vagyok huligánok, csak tiltakozunk az ellen, hogy az amerikai kormány az emberek helyett a nagyvállalatokat támogatja".

A tüntetés a délután kezdődött a pénzügyi negyedben lévő Liberty Plazánál. A városrészben már két hete táboroznak Occupy Wall Street ("A Wall Street megszállása") mozgalom tagjai, akik szerint az Egyesült Államokban mind nyomasztóbb a gazdasági és a politikai légkör.