Rendőrök vigyáztak Máltán három Magyarországon született gólyára

Vágólapra másolva!
Rendőrök és természetvédők vigyáztak Máltán a kőszegi madármentőben született három gólyára. A szigetországban az utóbbi években több ezer madarat lőttek le az orvvadászok.
Vágólapra másolva!

Máltai rendőrök helyi madarászokkal és természetvédőkkel együtt egy egész éjszakán keresztül őriztek három Magyarországon született fehér gólyát, mielőtt a gólyák továbbrepültek volna dél felé. A szokatlan eseményről a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület adott ki közleményt hétfőn. A védelemre azért volt szükség, mert az utóbbi években több ezer madár esett a máltai orvvadászok áldozatául.

Az idén májusban, amikor egy helyi szinten rekord nagyságú, mintegy 240 egyedből álló fehérgólyacsapat vonult át Máltán, a helyi vadászok hármat kilőttek az éjszakázó madarak közül. A nyár elején egy szintén Magyarországon gyűrűzött kanalasgém tetemét találták meg a szigetország egyik madárrezervátumában - derül ki a közleményből.

A három gólya közül kettőt az idén bocsátottak szabadon egy kőszegi madármentő-állomásról, ahová azért kerültek, mert kiestek a fészekből. A harmadik madár szintén az állomáson született röpképtelen szülőktől.