Kifakadtak az olasz képviselők Berlusconi nemi szerves vicce miatt

Vágólapra másolva!
Felháborítónak tartják az olasz ellenzéki politikusok Silvio Berlusconi újabb tréfáját. A kormányfő ugyanis azzal próbálta elviccelni az új párt alapításáról szóló pletykákat, hogy ha indítana egy új szervezetet, azt biztosan a női nemi szerv után nevezné el.
Vágólapra másolva!

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök politikai vihart kavart csütörtökön, amikor kijelentette, hogy a női nemi szervről nevezné el új pártját.

Az olasz alsóházban mondott beszédében a kormányfő elutasította azokat a pletykákat, hogy egy másik politikai pártot indítana. Azzal viccelődött, hogy ha mégis új pártot alapítana, akkor mindenképpen a "pina" után nevezné el - számolt be internetes oldalán a Wall Street Journal.

Az amerikai gazdasági lap szerint Berlusconi kijelentése hatalmas felháborodást váltott ki az ellenzékben. "Nem tudunk tovább elfogadni egy olyan miniszterelnököt, aki a súlyos hazai és nemzetközi válság kellős közepén támadja az olasz állami intézményeket, csak a saját érdekeit tartja szem előtt, és ízléstelenül viccelődik" - jelentette ki az ellenzéki Demokrata Párt egyik szenátora.

Alessandra Mussolini parlamenti képviselőnő, Benito Mussolini olasz diktátor unokája azonban kiállt Berlusconi mellett, azt mondta, ő értette és nagyon szellemesnek találta a miniszterelnök viccét - írta az amerikai gazdasági lap.

Nem ez az első eset, hogy az olasz kormányfő a vicceivel kiveri a biztosítékot, és magánélete miatt is sok kritikát kapott már. Berlusconi többször kijelentette, hogy szabadidejét legszívesebben táncosnők és modellek társaságában tölti.

Jelenleg is eljárás zajlik ellene Milánóban, ahol az ügyészek azzal vádolják, hogy fizetett egy tizenhét éves lány, Ruby szexuális szolgáltatásaiért. Berlusconi tagadja a vádakat, és azt állítja, hogy a lány egyszerűen csak vendég volt az egyik buliján.