Az amerikaiak többsége szerint Obama nem érdemli meg, hogy újraválasszák

Vágólapra másolva!
Egy közvélemény-kutatás eredményei szerint minden második amerikai úgy véli, gyenge vagy elfogadhatatlan Barack Obama munkahelyteremtés területén felmutatott teljesítménye, a megkérdezettek 51 százaléka szerint pedig valaki új érdemli meg, hogy a jövőre esedékes elnökválasztáson esélyt kapjon.
Vágólapra másolva!

Az amerikaiak többsége szerint az ország gyenge gazdasági teljesítménye miatt Barack Obama elnök nem érdemli meg, hogy egy második ciklusra is megválasszák az Egyesült Államok elnökének - derült ki az IDB/TIPP hétfőn nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásából.

A megkérdezettek 51 százaléka szerint "valaki új érdemli meg az esélyt". A pártoktól független szavazók 54-36 százalék arányban utasítják el annak lehetőségét, hogy a jelenlegi elnök duplázhasson. Szeptemberben az összes válaszadó még 50-44 arányban, a függetlenek csoportja pedig 53-38 arányban vetette el a második elnöki mandátum gondolatát.

Minden második amerikai szerint gyenge vagy elfogadhatatlan Obama munkahelyteremtés területén felmutatott teljesítménye, és csak 24 százalék vélekedik úgy, hogy ezen a téren jó, amit csinál. Miközben a függetlenek közötti támogatottsága hanyatlik, a demokraták között 77 százalék gondolja azt, hogy Obama megérdemelné az újraválasztást, a republikánusok 88 százaléka pedig elveti ezt a lehetőséget.

A felmérés készítői emlékeztettek rá, hogy a munkanélküliségi ráta 9,1 százalékos, miközben Obama 2009-ben azt ígérte, hogy azt mostanra 6,5 százalékra sikerül majd leszorítani.