Városi krokodilvadászokat keresnek a thaiföldi hatóságok

Vágólapra másolva!
Az áradások miatt megjelentek a krokodilok az egyik thaiföldi városban, a kormány ezért pénzt ajánlott fel minden élve elfogott állatért. Thaiföldön 1995 óta nem voltak ilyen súlyos árvizek, mint most.
Vágólapra másolva!

Több krokodil is felbukkant az árvíz sújtotta Ayutthaya városában, ezért a thaiföldi kormány pénzt ajánlott fel azoknak, akik élve elfogják azokat. Az árvizek miatt mintegy száz ragadozó szabadult el a város körüli farmokról. A hatóságok minden élve elfogott állatért ezer bahtot, csaknem hétezer forintot ajánlottak fel. Forródrótot is létrehoztak, ahol várják a bejelentéseket a veszélyes állatok előfordulási helyéről.

Bangkokban is védekeznek az árvíz ellen, a belvárost a hétvégén helyenként több mint kétméteres víz lepte el. A tízmilliós fővárosban a legmagasabb készültségi fokozat volt érvényben, mostanra azonban már fellélegezhetnek a bangkokiak

Thaiföldön 1995 óta nem voltak ilyen súlyos árvizek, mint most, a természeti csapás okozta károkat eddig 1,9 milliárd euróra becsülik. Az árvizek összesen 2,3 millió embert sújtanak a délkelet-ázsiai országban. A szomszédos Kambodzsában, Laoszban és Vietnámban is súlyos a helyzet.