Tizenhétszer hibázott az orvos Michael Jackson halála előtt

Vágólapra másolva!
A propofol nevű altató használati útmutatójának írója szerint Michael Jackson orvosa a felelős a popsztár két évvel ezelőtti haláláért. A professzor a Los Angeles-i bíróságon tett tanúvallomásában elmondta, hogy a gyógyszert nem szabad álmatlanság kezelésére alkalmazni, így Conrad Murray gondatlansága okozta Michael Jackson halálát.
Vágólapra másolva!

A Columbia Egyetem professzora szerint Michael Jackson orvosa tizenhétszer is súlyosan hibázott, amikor a propofol nevű gyógyszert írta fel a popsztárnak.

Jackson orvosának a tárgyalásán Dr Steven Shafer professzor - aki egyébként a gyógyszer kezelési útmutatóját írta - azt mondta, hogy a propofolt nem szabad álmatlanság kezelésére alkalmazni. Shafer szerint ezért hanyagsága miatt Dr. Conrad Murray a popsztár halálának közvetlen okozója - írja internetes oldalán a BBC brit közszolgálati médium.

Shafer professzor szerint Dr Murray-nek fogalma sem volt arról, hogyan kell alkalmazni a gyógyszert, amely az ötvenéves énekes halálához vezetett 2009 júniusában. Michael Jackson orvosa tagadja a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját.

Shafer professzor a Los Angeles-i bírósági tárgyaláson azt mondta, hogy Jackson orvosa nem tudott reagálni arra, hogy leállt a sztár légzése.

A professzor a vád utolsó tanúja a Conrad Murray-perben, amely csütörtökön folytatódik a Los Angeles-i bíróságon.