Elöntötte Dublint a víz a heves esőzések után

Vágólapra másolva!
Vészintézkedéseket vezettek be az írországi Dublinban, miután egy nap alatt annyi eső esett, mint általában egy hónapban szokott.
Vágólapra másolva!

A heves esők és a megáradt folyók hétfőre elárasztották az ír fővárost, a víz betört üzletekbe, lakóházakba is, le kellett állítani a vonatközlekedést, le kellett zárni utakat. Sok ember csak vízben gázolva jutott el az otthonáig. A meteorológiai szolgálat szerint annyi eső esett 24 óra alatt, mint máskor egy hónap alatt.

A dublini önkormányzat vészintézkedéseket vezetett be. A katasztrófamentők menekítik ki az embereket az elárasztott házakból. Az egyik legnagyobb bevásárlóközpontot is elöntötte a víz. Több olyan kompjáratot nem indítottak el, amely Dublinból indul vagy oda érkezik, és több légi járatot eltereltek más ír város repülőterére. A közösségi közlekedés is akadozik, több nagyobb úton alakultak ki dugók, a vonatközlekedést is felfüggesztették átmenetileg az éjszaka - írja a brit BBC. Az ír meteorológiai intézet jelentése szerint további esőzések várhatók.