Leopárd vadászik egy nepáli falu lakóira

Vágólapra másolva!
Egy hónap alatt három gyereket ölt meg leopárd egy nepáli faluban. A helyiek szerint az elmúlt hónapokban megszaporodtak a leopárdtámadások, és egyre inkább úgy tűnik, hogy a vadállatok a gyerekeket vették célba.
Vágólapra másolva!

Leopárd ragadott el és ölt meg egy négyéves kisfiút Nepál nyugati részén - közölte a helyi rendőrség kedden, hozzátéve, hogy egy hónapon belül ő a vadállat harmadik áldozata.

A Telegraph című brit napilap online beszámolója szerint a helyi rendőrök attól félnek, hogy a nagymacska a Nepál közepén fekvő hegyi faluban, Belában ólálkodik, és valószínűleg mindhárom embert ő ölte meg.

"A gyerek épp a házban játszott, majd eltűnt. A rendőrök és a helyiek egészen éjfélig kutattak utána, majd egyszer csak megtalálták a holttestét az erdőben" - mondta egy helyi rendőrtiszt.

A rendőr szerint az elmúlt hónapokban több falubelit is megtámadtak leopárdok, de újabban, úgy tűnik, inkább a gyerekeket vették célba.

A múlt hónapban tizenöt nepálit, köztük egy tizennégy éves gyereket tartóztattak le, mert leopárdot ettek - írja a Telegraph.