Másfél méteres árvízre számítanak Bangkokban

Vágólapra másolva!
A rizst, a tojást és a WC-papírt is porciózzák már a bangkoki üzletekben, a lakosok ugyanis a hetek óta tartó súlyos árvíz miatt elkezdtek készleteket felhalmozni. Thaiföldön százak életét követelték eddig a hónapok óta tartó áradások, a miniszterelnök szerint a főváros utcáit akár másfél méteres víz is boríthatja.
Vágólapra másolva!

Már porciózzák az élelmiszert a hetek óta árvíz sújtotta Bangkokban. A Reuters hírügynökség szerint több üzlet is élelmiszeradagokat enged csak vásárolni a nyugtalan embereknek, akik elkezdtek készleteket felhalmozni. A Bangkok központjában lévő hipermarketben például egy csomag rizs és egy doboz tojás a fejadag, és már a WC-papírt is porciózzák.

A hírügynökség szerint a palackos ásványvíz a drágább márkájúakat leszámítva már elfogyott az üzletben, miközben a város egyes részeiben szennyezetté vált a csapvíz. A hatóságok szerint az árvíz beszivárgott a csatornarendszerbe, ezt jelenleg vegyszerekkel tisztítják.

A július óta tartó áradások eddig 373 ember halálát okoztak Thaiföldön, a sérültek száma 700 ezer fölött van. A hatóságok munkaszünetet rendeltek el október 27. és 31. között azért, hogy az emberek el tudják hagyni az árvíz által sújtott fővárost.

Jinglak Sinavatra, a délkelet-ázsiai ország miniszterelnöke a BBC szerint arra a figyelmeztette a lakosságot, hogy a város sebezhető az áradással szemben, az utcákat pedig akár másfél méteres víz is elöntheti. A város nagy része azonban egyelőre nincs víz alatt, a város repülőterére költöztetett menekülteket azonban újra költöztetni kellett, ugyanis a kifutópályákat is elérte a víz. A miniszterelnök szerint az áradás akár egy hónapon keresztül is tarthat, de a helyzet a fővárosban nem lesz olyan súlyos, mint az ország más részein.