Élve találtak meg egy, a halálát az életbiztosításáért eljátszó brit férfit

Vágólapra másolva!
Sydneyben találtak meg egy, a saját halálát eljátszó brit férfit; a férfi családja Alfredo Sanchez állítólagos halálával 1,25 millió forintos életbiztosítási díjhoz jutott.
Vágólapra másolva!

Élve találtak meg a hatóságok Sydneyben egy brit férfit, aki néhány évvel ezelőtt eljátszotta saját halálát, hogy így jusson hozzá az életbiztosításában foglalt 1,25 millió angol font eseti díjhoz - írja a brit Telegraph internetes kiadása. Az ecuadori származású Alfredo Sanchezt nagy értékű csalással vádolták meg Nagy-Britanniában, miután a rendőrség megtalálta az ujjlenyomatait a saját halotti bizonyítványán, jóval az után, hogy a férfit állítólag elhamvasztották. A férfinak a rendőrség szerint azért volt szüksége a pénzre, mert a család nagy mennyiségű hitelkártya-tartozást halmozott fel.

A brit rendőrség már egy ideje kereste a férfit és családját, bár azt feltételezték, hogy valahol Ausztráliában élnek. A férfi feleséget, Sophie Sanchezt tavaly tartóztatta le a rendőrség a londoni Heathrow repülőtéren, amikor a nő hazalátogatott a testvére esküvőjére. A nőt a csalás miatt kétéves börtönbüntetésre ítélték.

Az Ausztráliában letartóztatott feltételezett Alfredo Sanchez tagadta, hogy biztosítási csalást követett volna el Nagy-Britanniában, vagy ő lenne a keresett férfi. Az Ausztráliában elfogott Hugo Sanchez nevű férfi négy gyerekével él Sydneyben, és egy ausztrál lapnak azt mondta, hogy "ártatlan, amíg be nem bizonyítják bűnösségét". A férfi tagadta, hogy a felesége börtönben lenne, és állítása szerint mindig is Hugónak hívták.

Júniusban hasonló esetben hozott ítéletet a bíróság Magyarországon, akkor jogerősen négy év börtönre ítélt a Fővárosi Ítélőtábla egy férfit, aki tíz évvel korábban 250 millió forint értékű életbiztosítást kötött, majd társai segítségével eljátszotta a saját halálát.