Magyar étteremben indította a kampányát az Obamával vitázó vízvezeték-szerelő

Vágólapra másolva!
Minden amerikait akar képviselni és tudja, hogy milyen hónapról hónapra élni, ezért jelölteti magát republikánus képviselőnek egy toledói vízvezeték-szerelő. A Joe néven ismertté vált férfi a 2008-as elnökválasztás kampányának egyik állomásán nyilvános vitába keveredett a később megválasztott Barack Obamával.
Vágólapra másolva!

Republikánus képviselőnek jelölteti magát az ohiói Toledóban a vízvezeték-szerelőként dolgozó Samuel Wurzelbacher, aki azzal vált ismertté, hogy a 2008-as amerikai elnökválasztási kampány egyik állomásán beszólt Barack Obama demokrata párti jelöltnek - írja a Politico internetes oldala. A "vízvezeték-szerelő Joe" néven ismertté vált férfi kedd este egy toledói magyar étteremben jelentette be az indulását.

A jelölt azt mondta, szándékában áll kihasználni azt az ismertséget, amit a később elnöknek választott Obamának való beszólása eredményezett. "Az elmúlt három évben járva az országot rengeteg olyan emberrel találkoztam, akikből nagyszerű államférfi válhatna, de sajnos nincs hozzá nevük vagy elég pénzük" - fogalmazott.

Wurzelbacher úgy nyilatkozott: vonakodva indult republikánus színekben, mert így nem sok esélye van a győzelemre. "Republikánusként indulok, de ez egyáltalán nem azt mutatja, hogy én milyen ember vagyok, mert én minden amerikait képviselni akarok" - fogalmazott. "Azért indulok, mert nagyon is tudom, hogy milyen fizetésről fizetésre élni. Egész életemben ezt tettem, és most is ezt teszem". A férfi szerint politikamentes előélete előnyt jelent majd számára.

A férfi népszerűségét annak köszönheti, hogy egy gyűlésen odalépett Obamához, és közölte vele, meg akar vásárolni egy céget, amely évente 250-280 ezer dolláros bevételre tesz szert, majd feltette a kérdést: "A maga adóprogramjával többet fogok fizetni, ugye?" A demokrata elnökjelölt egyebek mellett azt válaszolta, hogy ha elosztják a vagyont, akkor az jó mindenkinek. A republikánus elnökjelölt, John McCain kampánya több állomásán is hivatkozott a férfira, aki olyan népszerű lett, hogy egy időben sorban álltak érte a televíziós csatornák.