Történetének legerősebb földrengése rázta meg Oklahomát

Vágólapra másolva!
Épületeket és utakat rongált meg a földrengés az Egyesült Államokban, a jellemzően tornádóktól sújtott Oklahomában helyi idő szerint szombat este. Több embert kórházba szállítottak, de senki sem sérült meg komolyabban.
Vágólapra másolva!

5,6-os erősségű földrengés rázta meg helyi idő szerint szombat este Oklahomát. A földrengés épületeket és utakat rongált meg, és többen kórházba is kerültek - írja a brit Guardian online kiadása. Ez volt az eddigi legnagyobb rengés, amelyet valaha Oklahomában mértek. (1952-ben 5,5-ös erősségű földrengés rázta meg az államot).

Prague város vezetője azt mondta: a könyvtár mennyezete több helyen beomlott, és a kémény is leesett, de senki sem sérült meg komolyabban. A földrengés kárt tett az egyik autópályában is. A rengést a 300 mérföldre található Kansas Cityben is érezték, ahol csörömpöltek az ablakok, és a házak rázkódtak - mondta a Reutersnek egy szemtanú.

A második rengés "jó harminc másodpercig tartott" - mondta az epicentrumtól négy mérföldre fekvő egyik borászat tulajdonosa. "Jó kis meglepetés volt, ehhez igazán nem vagyunk hozzászokva. A szélhez sokkal inkább" - mondta a férfi, a sűrűn előforduló tornádókra utalva. A borászat egyik dolgozóját kórházba kellett szállítani, mert az ajtó rácsapdódott a fejére, miközben próbálta elhagyni a házat.