"Tejet" kért utolsó szavaival Michael Jackson az orvosa szerint

Vágólapra másolva!
Legutoljára "tejet", azaz az így emlegetett, propofol nevű erős altatót kért halála előtt Michael Jackson, állítja volt orvosa. Márpedig ez volt az a szer, amelynek túladagolásába az énekes belehalt. A Jackson és orvosa (akit felelősnek találtak a sztár haláláért) kapcsolatáról készült dokumentumfilmet ezen a héten vetítik az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. 
Vágólapra másolva!

A héten mutatják be azt a dokumentumfilmet, melyet Michael Jackson halála után kezdett el forgatni a brit October Films Tom Roberts rendezővel. Jackson orvosa, Conrad Murray (aki a Los Angeles-i bíróság esküdtszéke szerint felelős a popénekes 2009-es haláláért) az elmúlt két évben együttműködött a film készítőivel, és ezért jelképesen egy dollárt kapott - számol be a brit Telegraph.

A film előzetese szerint Murray így nyilatkozott: Könyörgött, hogy adjanak neki tejet, mert az" az egyetlen dolog, ami működik". Állítólag így nevezik annak használói a propofolt, azt az erős kórházi altatót, amelynek túladagolásába az énekes belehalt. Az orvos szerint ekkor Jackson hisztérikusnak tűnt, pont mint a karaktere a Thriller című videóban.

Egy másik jelenetben Murray így beszél egy autóban ülve: Jackson nem igazán tudta élvezni a vagyonát, paparazzik és rajongók lestek be a birtokára. Az orvos szerint gyakran szöktek meg autóval úgy, hogy a sztár befeküdt a hátsó ülésre. Szerinte Jackson szerette ezeket a kockázatokat.

Conrad Murray beszélt arról is, hogy Jackson soha nem járt manikűröshöz és pedikűröshöz, ezért fájt a lába, és bőrkeményedései voltak. Elmondta, hogy ő vitt hozzá szakembert, aminek az énekes nagyon örült, mert így "először fájdalom nélkül táncolhatott".

Murray azt is megengedte a dokumentumfilmeseknek, hogy ügyvédi találkozóin is részt vegyenek. A "Michael Jackson és az orvos: végzetes barátság" című filmet a héten mutatják be az Egyesült Királyságban, illetve az USA-ban.

November 7-én gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában bűnösnek mondta ki a Los Angeles-i bíróság esküdtszéke az 58 éves Conrad Murray-t. A hét férfiból és öt nőből álló esküdtszék kétnapos mérlegelés után döntött úgy, hogy Murray a felelős Jackson haláláért. Michael Jackson 2009. június 25-én halt meg, a későbbi vizsgálatok szerint a rendkívül erős, propofol nevű altató túladagolása miatt. A vád szerint Murray véletlenül túl nagy adagot adott az énekesnek a szerből. A védelem azt igyekezett bizonyítani, hogy az énekes maga vette be a halálos adagot, amikor az orvos nem volt a hálószobában.