Az utolsó mohikánnak nevezte Putyin Berlusconit

Vágólapra másolva!
Az egyik legnagyobb európai politikusnak nevezte Silvio Berlusconi távozó olasz miniszterelnököt Vlagyimir Putyin. Az orosz kormányfő szerint Berlusconi hatalma "jótétemény" volt Olaszországnak, és reméli, hogy "hasonlóan felelős emberek követik a posztján".
Vágólapra másolva!

Silvio Berlusconi az európai politikában az "utolsó mohikánok egyike" - mondta a távozó olasz miniszterelnök tevékenységéről egy szakértői beszélgetésen pénteken késő este Vlagyimir Putyin orosz kormányfő.

A jogászokat, politológusokat, vezető újságírókat tömörítő nemzetközi Valdaj Klub tagjaival folytatott beszélgetésen Putyin kijelentette, hogy Berlusconi tartós hatalma nagy jótétemény volt Olaszországnak. "Úgy tűnik számomra, hogy a nőkkel való viszonyában történteket is tudatosan követte el, hogy magára vonja a figyelmet" - mondta az orosz miniszterelnök, aki szerint Berlusconi az egyik legnagyobb európai politikus. Putyin azt mondta, hálás olasz kollégájának a barátságáért, és azt reméli, hogy Berlusconit felelős emberek követik posztján és a kormányban.

Putyin a nyilvános beszélgetésen azt is mondta, hogy ha a jövő évi választások után visszatér az államfői székbe, alapvető emberi tulajdonságaiban nem lesz más, de a módszereken változtatni akar. Nem értett egyet azzal, hogy a jelenlegi orosz államhatalmi rendszer elavult, és meggyőződése, hogy annak nem nagy ugrásokkal, hanem evolúciós úton kell fejlődnie.

Az Egyesült Államoknak üzenve Putyin kifogásolta, hogy szerinte még mindig a régi ellenségkép él az amerikaiakban, amikor Oroszországgal tárgyalnak. Az orosz kormányfő kijelentette azt is, hogy az európai rakétavédelmi rendszert fenyegetésnek tartja, amely szerinte felborítja az európai egyensúlyt, és gyengíti a nemzetközi biztonságot.