Disznófejdarabokat vittek egy épülő mecset helyszínére Svájcban

Vágólapra másolva!
Disznófejdarabokat ástak el, és állati vért locsoltak szét ismeretlenek egy épülő mecset helyszínén Svájcban. Egy német nyelven írt szórólap szerint a terület megszentségtelenítésével a vallási épület felépítését akarták megakadályozni.
Vágólapra másolva!

Felháborodtak a svájci muszlimok, miután ismeretlenek disznófejdarabokat vittek egy épülő mecset helyszínére - írja a CNN csatorna online oldala. A vallási közösség tagjait sokkolta, amikor levágott és széthasított disznófejeket találtak elásva a területen.

Grenchen város rendőrsége az után talált rá a húsdarabokra, hogy egy névtelen üzenetben arról panaszkodtak: valaki állati testrészeket temetett el, és 120 liter vért locsolt szét azért, hogy megszentségtelenítse a területet, és ezzel megállítsa a mecset felépítését. Egy német nyelven írt, aláírás nélküli szórólap szerint "A műveletet végrehajtottuk tiltakozásul az iszlám egyre növekvő befolyása ellen Svájcban", valamint olvasható rajta, hogy hasonló megszentségtelenítés történt korábban Spanyolországban, ahol szintén így próbálták megakadályozni egy mecset felépítését.

A helyi rendőrség vezetője telefonon azt mondta a CNN-nek, hogy egyelőre nincsenek gyanúsítottak, de széles körű nyomozás indult az ügyben. Az egyik svájci iszlám szervezet szóvivője szerint a mostani eset nem lepte meg őket, hiszen a 2009-es népszavazás óta (amelynek eredményeként megtiltották az új minaretek építését) egyre erősödő iszlámfóbia tapasztalható az országban.

A disznóhús fogyasztása az iszlám vallás előírásai szerint tilos.