Hatalmas robbanás volt egy kínai irodaházban

gázrobbanás, kína, irodaház
Vágólapra másolva!
Heten meghaltak, több tucatnyian megsérültek, amikor egy irodaházban feltehetően gázszivárgás miatt felrobbant egy gyorsétterem. Az áldozatok között gyerekek is vannak, akik az iskolába tartva épp az épület mellett mentek el a robbanás idején.
Vágólapra másolva!

Hatalmas robbanás történt az északnyugat-kínai Hszian város egyik irodaházában, a detonáció következtében legkevesebb heten életüket vesztették és 31-en megsérültek - közölte a helyi önkormányzat.

Forrás: MTI/Hszinhua/Jüe Csen
A detonáció következtében legkevesebb heten életüket vesztették és 31-en megsérültek. További képekért kattintson!

A gázszivárgás okozta robbanás a reggeli órákban történt egy irodaház földszintjének gyorséttermében, Senhszi tartomány székhelyén. A detonáció erejét jelzi, hogy a kitört ablakok szilánkjai 2-3 kilométeres körzetben röpültek szanaszét. Sok parkoló gépkocsiban is kár keletkezett.

A sérültek többsége járókelő vagy iskolába tartó gyerekek volt; sokukat fejsérüléssel szállították kórházba. A tűzoltók kezdetben újabb robbanástól tartva lezárták a környéket, de a legfrissebb hírek szerint a mentést délelőtt 11 órára befejezték. A rendőrség szerint a robbanás pontos okát még vizsgálják - írja az AFP hírügynökség.