Tévéműsorban állt ki felesége a szexuális zaklatással vádolt Herman Cain mellett

Vágólapra másolva!
Felesége szerint minden vonatkozásban tiszteli a nőket az üzletemberből lett republikánus elnökaspiráns, Herman Cain. A szexuális zaklatással megvádolt politikus és felesége 43 éve házasok, az asszony - két gyermekükkel együtt - a Fox News televízió műsorában állt ki nyilvánosan a férje mellett.
Vágólapra másolva!

Megvédte felesége a szexuális zaklatással vádolt Herman Cain amerikai republikánus elnökjelöltet. Az asszony nyilatkozatát helyi idő szerint hétfő este adta le a Fox News televíziós csatorna.

Gloria Cain szerint a "szemléletes", részletekbe menő vádak szerint férje a női mivoltukban sértette meg a panaszosokat, de ő nem ilyen embernek ismeri Herman Caint. "Minden vonatkozásban tiszteli a nőket" - mondta a megvádolt politikus felesége, aki életében először adott televíziós interjút. Cain asszony, aki 43 éve felesége az üzletemberből lett elnökjelöltnek, ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt, utoljára májusban, férje jelöltségének hivatalos bejelentésekor állt kamerák elé. Gloria Cainről az elnökaspiráns korábban azt állította, hogy "200 százalékig" kiáll mellette, és hogy "200 százalékig" továbbra is a felesége kíván maradni.

Az elmúlt hetekben négy nő is szexuális zaklatással vádolta meg a republikánusok egyetlen fekete elnökjelöltjét, aki heteken át vezette a népszerűségi listát a riválisai előtt. A CNN és ORC International Poll hétfőn nyilvánosságra hozott felmérése szerint Cain támogatottsága egy hónapon belül 11 százalékpontot esett vissza, és a Godfather's Pizza étteremlánc volt vezérigazgatója jelenleg - 15 százalékkal - a harmadik helyen áll a versenyben. A mezőnyt 24 százalékkal Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó vezeti, őt pedig Newt Gingrich, a képviselőház volt elnöke követi 22 százalékkal. Gingrich tábora 14 százalékponttal növekedett október óta.

Herman Cain azt állította, hogy egy nő a 90-es években pusztán azért vádolta be szexuális zaklatással, mert azt találta mondani neki, hogy ugyanolyan magas, mint a felesége. A Nemzeti Étteremszövetség, amelynek a jelölt akkor az elnöke volt, végkielégítéssel bocsátotta el a vádaskodót. A házaspárnak két gyermeke van: Vincent és Melanie, akik szintén kerülik a reflektorfényt, de a Fox News műsorában kiálltak az apjuk mellett.

A republikánus politikus zaklatási ügyéről a Politico című washingtoni lap írt először.