Álházasság miatt kapott börtönt két magyar nő Walesben

Vágólapra másolva!
Az esküvőjéről vittek el a rendőrök egy magyar nőt Walesben, B. Erzsébetnek 400 fontot fizettek azért, hogy hozzámenjen egy pakisztáni férfihoz, akinek lejárt a tartózkodási engedélye. A magyar nő, a pakisztáni férfi, illetve a házasságot megszervező szintén magyar nő is börtönbüntetést kapott.
Vágólapra másolva!

Néhány perccel az esküvője előtt tartóztattak le egy magyar nőt Walesben, mert a hatóságok szerint álházasságot akart kötni egy pakisztáni származású férfival - írja a brit The Sun internetes kiadása. A hatóságok szerint a magyar nő pénzért akart házasságot kötni Asif Hussainnel, miután a férfinak lejárt az ideiglenes vízuma.

A házasságra készülő párt, valamint a 33 éves B. Erzsébet unokatestvérét, a házasság megszervezésében részt vevő 45 éves F. Valériát is börtönre ítélték a bevándorlási törvények megsértésére szőtt összeesküvés vádjával. A pakisztáni férfi 12 hónapot, B. Erzsébet 10 hónapot, F. Valéria pedig 6 hónapot kapott.

A brit lap beszámolója szerint a házasság az anyakönyvvezetőnek vált gyanússá, aki szerint a pár a lehető leggyorsabban házasságot akart kötni, méghozzá úgy, hogy a magyar nő és a pakisztáni férfi alig beszéltek egymással, a köztük lévő kommunikáció F. Valérián keresztül történt, aki fordított az unokatestvérének.

B. Erzsébet a rendőröknek először azt mondta, hogy valóban hozzá akart menni a pakisztáni férfihoz, mert kapcsolatuk "szerelem volt első látásra". Később elismerte, hogy 400 fontot kapott volna az esküvőért, amit unokatestvére szervezett meg. A brit lap szerint B. egyáltalán nem tudott angolul.