Hat ember tűnt el egy elsüllyedt teherhajóval az Ír-tengeren

Vágólapra másolva!
Hat tengerész eltűnt az Ír-tengeren, miután a viharos időben elsüllyedt egy mészkövet szállító teherhajó. Az eltűnt embereket hajókkal és helikopterekkel keresi a parti őrség, elképzelhető, hogy pilótaként Vilmos herceg is segíti a mentőakciót.
Vágólapra másolva!

Elsüllyedt egy teherhajó a viharos tengeren Írország és Nagy-Britannia között - írja a BBC. A 81 méter hosszú teherhajó magyar idő szerint hajnali 3 órakor adott le vészjelzést az Ír-tengeren, Wales partjaitól körülbelül 50 kilométerre, miután a 3000 tonna mészkövet szállító hajótest vélhetően megrepedt. A nyolcfős személyzetből eddig két tengerészt sikerült kimenteni, hat eltűnt embert keresnek.

A vészjelzésre több hajó is a helyszínre sietett, de ott már csak két mentőcsónakot és némi uszadékot találtak. A parti őrség két mentőhajót és négy mentőhelikoptert küldött az eltűnt tengerészek felkutatására. A walesi parti őrség egyik vezetője szerint az eltűnt matrózokon valószínűleg van mentőmellény és jelzőfény is, de a rossz időjárási körülmények között így is nagyon nehéz lesz megtalálni őket.

A BBC szerint vasárnap napközben a mentőegységek megtalálták az egyik eltűnt tengerészt. A férfi állapotáról egyelőre nincs információ.

A szerencsétlenül járt teherhajó egyszer már 2010 augusztusában is bajba került, akkor a motorja mondta fel a szolgálatot, és majdnem zátonyra futott a brit partoknál. A hajó mentésére indult egyik helikopter arról a walesi légi támaszpontról szállt fel, ahol Vilmos herceg is szolgálatot teljesít mentőhelikopter-pilótaként - írja a BBC. Arról nincs információ, hogy a herceg a hétvégén épp szolgálatban van-e.