Még egy lépéssel közelebb került Putyin az elnöki cím visszaszerzéséhez

Vágólapra másolva!
Hivatalosan is megnevezte elnökjelöltjét vasárnap az orosz kormánypárt a jövő évi választásokra. Az Egyesült Oroszország párt nem okozott meglepetést Vlagyimir Putyin jelölésével, így a jelenlegi kormányfő még egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy 2012-ben elnökként térjen vissza az ország élére.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök vasárnap hivatalosan is elfogadta az Egyesült Oroszország párt jelölését a március 4-i elnökválasztásra. Putyin pártja 11 ezer fős kongresszusa előtt jelentette be döntését, így nagy valószínűséggel a kormányfőt tavasszal újra Oroszország elnökévé fogják választani.

Az 59 éves politikus 2008-ban két elnöki ciklus után távozott hivatalából, mert az alkotmány értelmében harmadik mandátumra nem jelöltethette magát. Ekkor Dmitrij Medvegyev lett az államfő, ám Putyin a háttérben - miniszterelnökként - továbbra is Oroszország első számú vezetője maradt. A két politikus a szeptember 24-i pártkongresszuson hozta nyilvánosságra, hogy a következő választásokon "helyet cserélnek": Putyin ismét az államfői posztra pályázik, míg Medvegyev kormányfő lesz.