Robbanást hallottak az iráni atomprogram egyik helyszínén

Vágólapra másolva!
Hatalmas robbanáshoz hasonlító hangokat hallottak Iszfahánban hétfő délután több hírügynökség szerint. A város közelében egy urándúsító üzem működik, de az egyik hírügynökség szerint egy benzinkút robbant fel. A helyi hatóságok vezetője azt mondta, hogy meg nem tudják, honnan jöttek a robbanáshoz hasonlító hangok.
Vágólapra másolva!

Robbanás rázta meg az Irán nyugati részén fekvő Iszfahán városát, több helyen is hallották a robbanáshoz hasonlító hangokat a Fars News iráni hírügynökség szerint. A robbanás hangjáról több hírügynökség, például a Reuters is beszámolt. Iszfahán Irán harmadik legnagyobb városa, amelynek közelében egy urándúsító üzem is működik. A város ugyanis az iráni atomprogram egyik fontos helyszíne.

A Fars News szerint a lakók megrémültek, folyamatosan hívják a tűzoltókat és a hivatalokat, hogy megtudják, valóban robbanás történt-e. Az iráni ISNA hírügynökség szerint a helyi hatóság vezetője megerősítette a hírt, hogy robbanást lehetett hallani. "Délután valóban volt egy robbanáshoz hasonlító nagyobb zaj, de egyelőre nincs információnk arról, hogy mi történhetett" - mondta a Gholamreza Ansari. A Mehr hírügynökség szerint a város közelében lévő benzinkút robbant fel.

Gill Tudor, a bécsi székhelyű Nemzetközi Atomenergia-ügynökség szóvivője (NAÜ) közölte: a NAÜ értesült a sajtójelentésekről, de nincs több információja az ügyben.

Alig három héttel ezelőtt hatalmas robbanás történt egy Teherán közelében fekvő katonai támaszponton, a detonációban meghalt az iráni Forradalmi Gárda több mint egy tucat tagja, köztük a gárda rakétaprogramjának a vezetője.