Szellemautókkal kereskedtek az USA-ban elfogott magyar csalók

Vágólapra másolva!
Egy magyar párost azzal gyanúsít a bostoni rendőrség, hogy színlelt internetes autóeladásokkal mintegy egymillió dollárt csalt ki gyanútlan vásárlókból. A magyar férfi és nő szerdán áll bíróság elé.
Vágólapra másolva!

A bostoni rendőrség azzal gyanúsítja a magyar állampolgárságú S. Enikőt és L. Zsoltot, hogy sorozatban csalásokat követtek el szerte az Egyesült Államokban. A párost kedden tartóztatták le Bostonban. A gyanú szerint internetes autóeladásokat színlelve mintegy egymillió dollárt csaltak ki a hirdetésre jelentkező vásárlókból - számol be az esetről a Boston.com.

A pár állítólag megszerezte idegen emberek autóinak adatait, majd a járműveket eladásra meghirdették internetes oldalakon. A vevők átutalták nekik a pénzt egy online fizetési rendszeren keresztül, de az árut természetesen nem kapták meg. A rendőrség különleges egysége egy kaliforniai autótulajdonos segítségével jött rá a csalássorozatra, azután elkezdték keresni az áldozatokat, akik szintén utaltak pénzt az autókért, de árut nem kaptak.

A rendőrség különleges egysége több bostoni bankba elküldte a páros fényképét, az egyik tíz percen belül azonosította az egyik gyanúsítottat. A nyomozók ezután a bevándorlási hivatal munkatársaival rajtaütöttek a pároson egy hotelben, ahol több hamis útlevelet, valamint azok gyártásához szükséges anyagokat találtak.

A férfi és a nő egy hónapja tartózkodhatott Bostonban. A hatóságok lefoglaltak néhány százezer dollárt, de sok pénz eltűnt. A rendőrség gyanúja szerint ketten több mint egymillió dollár értékű csalást követtek el az elmúlt hónapban. A páros szerdán áll a Roxbury kerületi bíróság elé.