Utcai árusokkal csaptak össze a tüntetők Kairóban

Vágólapra másolva!
Közel nyolcvan ember megsérült, amikor a tüntetők megpróbálták eltávolítani a kairói Tahrír térről az utcai árusokat. A választások első szakasza néhány órája fejeződött be, a Reuters szerint a Muzulmán Testvériségé a szavazatok negyven százaléka.
Vágólapra másolva!

Hetvenkilenc ember megsérült a tüntetők és az utcai árusok összecsapásában szerdán a kairói Tahrír téren - közölte az egészségügyi minisztérium.

Az összecsapások akkor robbantak ki, amikor a téren közel két hete táborozó tüntetők megpróbálták eltávolítani a helyszínről az utcai árusokat. Szemtanúk szerint a demonstrálók és a boltosok kövekkel és gyújtópalackokkal dobálták egymást. A minisztérium arról tájékoztatott, hogy a sérültek közül 27-et kórházba szállítottak.

Az összecsapás néhány órával az egyiptomi parlamenti választások első szakaszának lezárulta után robbant ki. A Reuters egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írja, hogy a Muzulmán Testvériség szerezte meg a szavazatok mintegy 40 százalékát a választások első körében.

A választásokat három szakaszban tartják a következő hat hétben. Az alsóház 498 helyét kétharmad arányban listán, egyharmad arányban egyéni jelölteknek osztják ki. Hivatalos eredmények a nap folyamán később várhatók.