Magányos sorozatgyilkost sejtenek a Long Island-i gyilkosságok mögött

Vágólapra másolva!
Feltehetően magányos sorozatgyilkos végezhetett azzal a nyolc nővel, egy férfival és egy gyerekkel, akik maradványait a New York-i Long Islanden találták meg tavaly december és idén április között. A rendőrök szerint helyi lakos lehet az elkövető, de még nincs gyanúsítottjuk.
Vágólapra másolva!

A New York-i rendőrség szerit egy magányos sorozatgyilkos állhat azok mögött a gyilkosságok mögött, amelyek áldozataira, illetve azok maradványaira a népszerű nyaralóhely, Long Island bozótos részein bukkantak tavaly december és idén árpilis között. Összesen nyolc nő, egy férfi és egy csecsemő maradványai kerültek elő, a szigeten található Gilgo Beach mellett végigfutó főút melletti bozótosból, illetve az onnan 80 kilométerre, Long Island keleti részén található Fire-szigetről (Az ügy részleteiről bővebben korábbi cikkünkben olvashat).

A nyomozók eredetileg négy különböző tettesre gyanakodtak az 1996 után történt gyilkosságok esetében, de mostanra úgy vélik, egy magányos sorozatgyilkos lehetett az elkövető. Erre utal a rendőrség szerint az áldozatok hasonló foglalkozása: öt nőt tudtak azonosítani, mindannyian prostituáltak voltak, sőt a férfi áldozatról is ezt sejtik, aki női ruhában volt. (A csecsemőről DNS-vizsgálattal állapították meg, hogy az egyik felnőtt nőáldozat gyereke lehetett.) A maradványok elhelyezkedése is egy elkövetőre utal: a feldarabolt holttesteket szétdobálták az út menti bozótosban.

A nyomravezetőnek felajánlott 25 ezer dolláros díjra összesen több mint 1200 bejelentést kaptak a BBC híradása szerint, de még nincs konkrét gyanúsítottjuk. A nyomozás jelenlegi állásáról az első áldozat megtalálásának első évfordulóján beszámoló rendőrök úgy vélik, az elkövető helyi lakos lehet.