Két gyerekkereskedő bandát lepleztek le egyszerre Kínában

Vágólapra másolva!
Egy november végi razzia során két gyermekkereskedő hálózatot lepleztek le a hatóságok Kínában. Hivatalos közlés szerint összesen 608 gyanúsítottat tartóztattak le, és 178 gyereket szabadítottak ki a fogságból.
Vágólapra másolva!

Tíz tartományban két gyermekkereskedő hálózatot lepleztek le Kínában, a rendőri akcióban összesen 608 gyanúsítottat vettek őrizetbe, és 178 gyermeket szabadítottak ki - jelentették be szerdán a kínai hatóságok.

A kínai közbiztonsági tárca közleménye szerint az utóbbi időszak egyik legsikeresebb ilyen akciójáról van szó, amelynek során még november 30-án hajtották végre a letartóztatásokat, és a razziákban közel ötezer rendőr vett részt.

Májusban a szecsuani rendőrök arról kaptak információkat, hogy a Caj Lien-csao vezette bűnszövetkezet 26 gyermeket adott el más régiókba. Augusztusban egy másik bandáról érkeztek információk Fucsien tartományból, ahol a gyanú szerint egy nő által irányított hálózat adott el gyermekeket. A két hálózat felgöngyölítése érdekében hónapokon át folyt az adatgyűjtés és nyomozás.

Az ázsiai országban a népesedéspolitika miatt elég kiterjedt a gyermekkereskedelem. Az emberkereskedelem ellen még 2009 áprilisában indított kínai kampányban eddig a rendőrség 7025 bűnbandát számolt fel, és több mint 18 ezer gyermeket és több mint 34 ezer nőt szabadított ki a bűnszövetkezetek fogságából.