Embereket temetett maga alá egy összedőlt mecset Törökországban

Vágólapra másolva!
Tíz ember rekedt egy épülő mecset romjai alatt Törökországban. Kilenc embert élve kimentettek, a tizediket azonban már csak holtan tudták kiemelni.
Vágólapra másolva!

Összedőlt egy épülő mecset szombaton Törökországban, tíz ember rekedt a romok alatt - jelentette a török állami televízió. A balesetben egy ember vesztette életét. Az eset Közép-Törökországban, a Nevsehir tartományban levő Acigol városában történt a TRT tévécsatorna beszámolója szerint. A mentőalakulatoknak néhány óra alatt kilenc embert élve sikerült kimenteniük a romok alól, de a tizediket már csak holtan tudták kiemelni.

Acigol polgármestere, Hasan Unver szerint az építőmunkásokat egy ledőlt acél tartóoszlop ejtette foglyul. Egyelőre még vizsgálják a hatóságok, hogy miért dőlt össze az építmény.

Törökországban a gyakori és erős földrengések miatt meglehetősen szigorú építési előírások vannak érvényben, de ezeket nem mindig tartják be. Ez vezetett például ahhoz, hogy az október közepén Van tartományban bekövetkezett földrengésnek csaknem hatszáz halottja és 2600 sebesültje volt.