Forgalmas autópályára zuhant egy amerikai kisrepülő - öt halott

Vágólapra másolva!
Öt ember, köztük két gyerek vesztette életét az Egyesült Államokban, amikor autópálya zuhant egy kisrepülő. A gép szerencsére nem ütközött az úton közlekedő autókkal, de roncsai beterítették az úttestet. A baleset okait még vizsgálják a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Forgalmas autópályára zuhant egy kisrepülő kedden az Egyesült Államok keleti részén - írja a CNN amerikai hírtelevízió. A gép szemtanúk szerint erősen pörögve csapódott be a kétszer három sávos autópálya egyik oldalán, majd a két pályát elválasztó erdős részen átsodródva a pálya másik felén állt meg. A gépen utazó öt ember szörnyet halt, de az úton közlekedők közül senki nem sérült meg, noha a lezuhanó gép hajszál híján vétett el egy arra haladó platós kocsit.

A CNN felvételein jól látszik, hogy a gép roncsai beterítették az autópályát, a repülőből gyakorlatilag semmi nem maradt. A hatóságok még órákkal a katasztrófa után is azon dolgoztak, hogy összeszedjék a roncsokat és az áldozatok maradványait, amit ezt nagyon megnehezített, hogy az erőteljes becsapódás miatt a repülőgép kabinja gyakorlatilag megsemmisült.

A szerencsétlenül járt gép New Jersey államból tartott Atlanta egyik külvárosába, fedélzetén a CNN szerint két üzletember, valamint egyikük családja utazott. A család egy üzleti úttal kombinált vakációra tartott Atlantába, a gépen az üzletember felesége és két gyereke utazott. A repülőt a másik üzletember vezette, akinek állítólag szenvedélye volt a repülés.

A légügyi hatóságok szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a katasztrófát. A pilóta a baleset előtt arról társalgott az irányítótoronnyal, hogy merrefelé számíthat a gép jegesedésére a környéken, de még nincs hír arról, hogy a gépnek volt-e ilyen problémája.