Jobban van a szívműtéten átesett Fülöp herceg

Vágólapra másolva!
Erzsébet királynő 90 éves férje jól érzi magát, miután éjszaka szívműtétet kellett rajta végrehajtani. A brit uralkodó meg is látogatta férjét a Cambridge-hez közeli kórházban.
Vágólapra másolva!

Jól érzi magát a brit uralkodó 90 éves férje, akin az éjszaka sürgősségi kardiológiai beavatkozást hajtottak végre. Fülöp edinburghi herceget szombaton meglátogatta a Cambridge-hez közeli kórházban felesége, II. Erzsébet királynő - írja internetes oldalán a BBC brit közszolgálati médium.

Az idős herceget mellkasi fájdalmak miatt a királyi család kelet-angliai téli rezidenciájáról, Sandringham kastélyából vitték szombatra virradó éjjel helikopterrel az onnan száz kilométerre lévő, Cambridgeshire megyei Papworth kórházba, Nagy-Britannia első számú kardiológiai központjába, ahol megállapították, hogy a panaszt szívkoszorúér-elzáródás okozta. Ezt szívkatéteres beavatkozással megszüntették, ám Fülöpöt egyelőre megfigyelés céljából bent tartják.

Abból, hogy a királynő meglátogatta a herceget, kommentátorok azt a következtetést vonták le, hogy Fülöpnek esetleg több napig kórházban kell maradnia.