Majdnem óriáskígyó vacsorája lett egy kétéves ausztrál kisfiú

Vágólapra másolva!
Csak a szomszédok segítségével sikerült megmenteni egy ausztrál kisgyereket, akit óriáskígyó próbált felfalni szülei kertjében. A piton már rátekeredett a fiúra, hogy megfojtsa, amikor a felnőttek észrevették, és kiszabadították.
Vágólapra másolva!

Óriáskígyó támadt meg egy kétéves gyereket az ausztráliai Port Douglasben - írja az AFP francia hírügynökség egy helyi lapra hivatkozva. A hatalmas piton előbb megharapta a kertben labdázó kisfiút, majd rátekeredett a testére, hogy megfojtsa és megegye. A gyerek csak azért menekült meg, mert édesanyja meghallotta a kiabálását.

A fia segítségére siető anya egyedül nem volt képes lefejteni a kígyót a gyerekről, de a sikoltozást meghalló szomszédok segítségével végül sikerült kiszabadítani a fiút. A kétéves gyereket összesen négy helyen harapta meg a piton, ezért kórházba szállították. Mivel a támadó állat nem mérgeskígyó volt, a gyereket a sebek ellátása és egy nap megfigyelés után hazaengedték.

Egy helyi állatorvos a Cairns Post napilapnak azt mondta, először hallott arról, hogy egy piton kisgyerekre támadt volna. A több méteresre megnövő kígyók főleg október és április között aktívak a környéken, de inkább apró állítokat fogyasztanak. "Gondolom egy kétéves kisfiú nem sokban különbözik egy wallabytól [Ausztráliában őshonos, apró termetű kengurufaj - a szerk.], úgyhogy a dolog természetesen előfordulhat" - tette hozzá az állatorvos.