Aranyrudakat hagytak egy vonaton Párizs közelében

Vágólapra másolva!
A nyomozók szerint szándékosan hagyhattak a francia fővároshoz közeli vasúti pályaudvaron egy húsz aranyrudat tartalmazó bőröndöt. A csomag tartalma akár 800 ezer eurót is érhet.
Vágólapra másolva!

Húsz kilogramm aranyrudat talált egy bőröndben a Párizshoz közeli vasútállomás egyik dolgozója - írja a BBC csatorna online oldala. Az alkalmazott először bombaszakértőket hívott a helyszínre, mert gyanúsnak találta a csomagot. A bőröndben talált aranyrudak értéke akár a 800 ezer eurót is elérheti, ha valódiak. Mivel a rudakon nem volt semmilyen, eredetiséget igazoló bélyeg - ezért a hatóságok szerint olvasztott aranyból is készülhettek.

A francia rendőrség egyelőre a csomag tulajdonosát keresi, nem tartják kizártnak, hogy a bőröndöt valaki szándékosan hagyta a vonaton a rendőrségi vizsgálattól való félelmében. A nyomozók átvizsgálják az összes olyan állomást, amelyet érintett a Párizs külvárosából, Roissyből indult vonat.

Ha nem jelentkezik a tulajdonos, kérdéses, hogy kié lesz az arany. A BBC szerint ha a bőrönd tartalmát talált kincsnek nyilvánítják, akkor eloszthatják a megtaláló és a pályaudvar néhány dolgozója között.