Nem mond le hivataláról a fenyegetőző német elnök

Vágólapra másolva!
A botrányok ellenére marad a posztján a német szövetségi elnök. Christian Wulff a német közszolgálati televízióknak adott interjúban magyarázkodott az elhallgatott kölcsönügyletéről és a Bild című lap megfenyegetéséről.
Vágólapra másolva!

Nem mond le hivataláról Christian Wulff német szövetségi elnök - közölte honlapján az ARD híradója, a Tagesschau. Az államfő az ARD és a ZDF közszolgálati tévének adott interjút, amelyet teljes terjedelmében csak este negyed kilenckor sugároznak. Ebben kijelentette, elismeri a felelősségét, de marad a posztján. Indoklása szerint az elmúlt hetekben sok támogatást kapott.

Wulff súlyos hibának nevezte a Bild főszerkesztőjének a felhívását, amiért szintén bocsánatot kért, de az interjúban többször elmondta: a sajtóértesülésekkel ellentétben nem próbálta megakadályozni a cikk megjelenését, csak annyit kért, hogy a lap egy napot várjon az írás publikálásával, mivel akkor éppen külföldön volt. A német elnök beszélt arról is, hogy át kell gondolnia kapcsolatát a sajtóval.

A kölcsönügyletét előbb elhallgató, majd az erről cikket megjelentetni szándékozó német lapot megfenyegető államfő a németek többsége szerint nagyon sokat rontott hivatala tekintélyén, lemondásának lehetősége is felmerült.

Írásunkat az ügy hátteréről és lehetséges következményeiről itt olvashatja.

Cikkünket hamarosan bővítjük a részletekkel.