Nem volt rákos az argentin elnök

Vágólapra másolva!
A végleges szövettani vizsgálat szerint nem volt rákja Cristina Kirchner argentin elnöknek - közölte szombaton az elnöki hivatal szóvivője, Alfredo Scoccimarro. Az elnök már megfelelő egészségi állapotban van, és el is hagyta a kórházat.
Vágólapra másolva!

"A végleges szövettani vizsgálat csomókat talált az elnök asszony pajzsmirigyében, de kizárta rákos sejtek jelenlétét, így az eredeti diagnózis módosult" - közölte az argentin elnöki hivatal szóvivője, Alfredo Scoccimarro, írja a BBC. Cristina Kirchner argentin államfőt szerdán műtötték meg pajzsmirigyrák gyanújával.

Az 58 éves elnök megfelelő egészségi állapotban van, ezért az orvosok engedélyezték, hogy elhagyja a kórházat - tette hozzá a szóvivő.

Az új diagnózisnak megfelelően az orvosok úgy látják, hogy a sebészeti kezelés elegendő, és nincs szükség további radioaktív jódos kezelésre - mondta Scoccimarro. Az elnöki hivatal szerint Cristina Kirchnernek a műtét után húsz napos lábadozásra van szüksége. Január 24-ig az elnöki feladatokat jelenleg is ellátó Amado Boudou alelnök helyettesíti.

Az államfőt októberben választották újra elnöknek, elsöprő győzelmet aratott a választáson. Férje, Nestor Kirchner, korábbi államfő tavaly halt meg szívinfarktusban.