Sajtótájékoztatóján lőtte fejbe magát egy lengyel ügyész

Mikolaj Przybyl katonai ügyész, aki a Lech Kaczynski balesetét vizsgáló bizottság tagja, fejbelőtte magát egy sajtótájékoztatón
Vágólapra másolva!
A katonai ügyész öt perc szünetet kért az újságíróktól, majd hivatali fegyverével fejbe lőtte magát. A férfi a volt lengyel elnök, Lech Kaczynski 2010-es repülőgép-balesetének körülményeit vizsgáló bizottságban dolgozott. Jelenleg kórházban van, állapota stabil.
Vágólapra másolva!

Fejbe lőtte magát saját sajtótájékoztatója szünetében egy katonai ügyész Lengyelországban - írja a brit BBC csatorna online oldala. Mikolaj Przybyl abban a katonai vizsgálatban vett részt, amely a korábbi lengyel elnök, Lech Kaczynski 2010-es repülőgép-szerencsétlenségének okait próbálta tisztázni. Arra kérte a sajtótájékoztatón megjelent újságírókat, hogy tartsanak egy rövid szünetet. Miután hangos puffanást hallottak, a riporterek visszamentek az ügyész irodájába, ahol a földön fekve találták, vértócsával a feje körül. Przybyl jelenleg kórházban van, állapota stabil.

Forrás: AFP/Marek Zakrzewski
Przybyl egy korábbi sajtótájékoztatón

Az egyik riporter később azt mesélte, hogy hallottak egy hangos puffanást, ezért visszamentek a szobába azt gondolván, hogy talán az egyik kamera eshetett le. "Aztán láttuk az ügyészt, amint egy vértócsa közepén fekszik a földön, katonai fegyvere pedig közvetlenül mellette". A sajtótájékoztatón készült egyik felvételen látszik, amint az ügyész felolvas egy közleményt az újságíróknak: "Polgári, majd katonai ügyészségem teljes szolgálati ideje alatt sosem hoztam szégyent a lengyel köztársaságra, és a jövőben is védeni fogom a lengyel fegyeres erők tagjainak becsületét. Köszönöm, kérem adjanak nekem öt perc szünetet, pihennem kell" - fogalmazott.

A sajtótájékoztatón a hivatalnok tagadta, hogy a poznani ügyészek lehallgattak volna egy újságírót, aki a repülőgép-baleset ügyében nyomozott - közölte az AFP hírügynökség.

A lengyel elnök gépe 2010 áprilisában zuhant le és gyulladt ki leszállás közben az oroszországi Szmolenszk közelében. A szerencsétlenséget, amely sűrű ködben következett be, senki nem élte túl, összesen 96 ember vesztette életét. Az államfő mellett a gépen több fontos vezető utazott, köztük a jegybank elnöke, a parlament alelnökei és a vezérkari főnök.