Lezuhanással riogatták a British Airways utasait

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Halálra rémültek a British Airways Miami és London közötti repülőjáratának utasai, amikor hajnali három órakor egy géphang kétszer is azt közölte velük, hogy le fognak zuhanni - írja a brit Telegraph online kiadása. Többen azok közül, akik ébren voltak, és hallották a bejelentést, sikítani kezdtek. A repülőgép személyzete igyekezett megnyugtatni az utasokat, mondták, hogy az üzenetet véletlenül játszották le.

"Hajnali három magasságában járt az idő. Egy géphang közölte, hogy a tengerbe zuhanunk. Azt gondoltam, meg fogunk halni" - idézi a lap az egyik skót utast. "A feleségem sírt, az utasok sikítottak. Aztán lejátszottak egy másik üzenetet, amelyben azt közölték, hogy hagyjuk figyelmen kívül a figyelmeztetést." Egy másik utas azt mondta, hogy leszállás után ugyan kaptak egy bocsánatkérő levelet, ennek ellenére élete legrosszabb emléke marad az utazás. "Nem hiszem, hogy a British Airwaysnek meg kéne úsznia ezt" - fogalmazott.

A légitársaság szóvivője azt mondta: a légiutas-kísérő személyzet tagjai azonnal visszavonták a téves riasztást, és igyekeztek megnyugtatni az utasokat, hogy a gép normális ütemben halad. "Elnézést kérünk ügyfeleinktől, hogy indokolatlan aggodalmakat keltettünk bennük" - fogalmazott a szóvivő.

Tavaly egyszer már előfordult ilyen eset: szintén a British Airways egyik - Londonból Hongkongba tartó - járatán.