Kirúgták a megvert rabszolgákból matekpéldát faragó tanárt

Vágólapra másolva!
Az amerikai tanár azt kérdezte a nyolcéves diákoktól: Ha Fredericket mindennap kétszer verik meg, akkor hány verést kap egy hét alatt?
Vágólapra másolva!

Felmondott az az amerikai tanár, aki rabszolgákról szóló példákat adott házi feladatnak matematikából - írja a Telegraph című brit napilap. A tanár egy georgiai általános iskolában tanított.

Az egyik kifogásolt példa így szólt: Minden fán 56 narancs van. Ha mindegyik rabszolga ugyanannyit szed, akkor egy rabszolga hányat szed? A másik pedig: Ha Fredericket mindennap kétszer verik meg, akkor hány verést kap egy hét alatt?

A példában említett Frederick feltehetően Frederick Douglas 19. századi rabszolgára utal, aki elszökött és a rabszolgaság eltörléséért harcoló mozgalom egyik vezetője lett.

"Meg kellett magyaráznom a nyolcéves gyerekemnek, hogy miért szerepel egy matematikai problémában a rabszolgaság vagy egy rabszolga. Ez elég fájdalmas" - mondta az iskolába járó egyik gyerek apja. A szülői panaszok után az iskola vizsgálatot indított, szerdán pedig bejelentették, hogy egy meg nem nevezett tanár távozik az intézményből, a vizsgálatban érintett három másik viszont a helyén marad.