Toronyházak omlottak össze Rio de Janeiro központjában

összedőlt egy épület Rio de Janeiro belvárosában
Vágólapra másolva!
Három ember meghalt, 19-et pedig még mindig keresnek azok után, hogy Rio de Janeiro központjában összedőlt három irodaépület szerdán este. Az egész környéket romok és sűrű por borítja.
Vágólapra másolva!

Összedőlt két egymás mellett álló, egy 20 és egy 10 emeletes ház szerdán este Rio de Janeiroban, a leomló épületek leromboltak egy közelben álló négyemeletes építményt is. Az irodaépületek a városi színház és a Petrobas olajvállalat székhelyének közelében álltak, a leomló épületek törmelékkel és sűrű porral borították be az egész környéket. A BBC tudósítása szerint a mentésen dolgozó munkások eddig három holttestet találtak, de legalább még 19 embert keresnek. Öten könnyebben megsérültek, a tudósítások szerint az épületekben nem sokan voltak, amikor összeomlottak.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a szerencsétlenséget, a hatóságok megvizsgálják, hogy volt-e gázszivárgás, de azt is, hogy milyen statikai állapotban voltak az épületek. A város polgármestere később kizárta, hogy gázszivárgás miatt történt a baleset, és azt mondta, hogy a vizsgálat az épületek szerkezeti problémáira fog koncentrálni. "Olyan volt, mint egy földrengés. Először kis darabok kezdtek lepotyogni, mindenki futni kezdett, aztán egyszerre összeomlott az egész" - mesélte egy szemtanú a BBC-nek.

Forrás: AFP/PHOTO/Ari Versiani
Túlélők után kutatnak a romokban