Kétszáz tüntető előtt esett el az ausztrál miniszterelnök

Vágólapra másolva!
Julia Gillardot testőre menekítette ki a tömegből, miután megbotlott és elvesztette cipőjét. A demonstrálók a bennszülöttek jogaiért tüntettek, de dühös kiáltásaikat nem a miniszterelnöknek, hanem az ellenzék vezetőjének címezték.
Vágólapra másolva!

Testőrének kellett elkapnia Julia Gillard ausztrál kormányfőt, aki megbotlott és elvesztette cipőjét, miközben tüntetők tömegén át próbált meg eljutni a rá várakozó autóig csütörtökön.

Az eset akkor történt, amikor Gillard, aki az ellenzék egyik vezetőjével, Tony Abbott-tal egy ünnepi díjátadón vett részt, megpróbálta elhagyni az ünnepség helyszínéül szolgáló éttermet, amelyet mintegy kétszáz tüntető vett körbe.

Forrás: MTI/EPA/Lukas Coch
Menekítik Julia Gillardot

A demonstrálók a bennszülöttek jogaiért tüntettek, és dühös kiáltásaikat Abbottnak címezték, aki korábban csípős megjegyzést tett az ausztrál nemzeti ünnep ellen és a bennszülöttek mellett demonstrálókra.

Az ausztrálok január 26-án ünneplik az első brit telepesek érkezését a kontinensnyi országba, ám a bennszülöttek ezt a napot a megszállás napjaként tartják számon, és "Bennszülött Sátornagykövetség" néven egy hevenyészett tábort állítottak fel a főváros központjában, hogy így tiltakozzanak az ünnep ellen.